Istorie
Primele insemnari despre existenta berii au fost datate de acum aproximativ 6000 ani, in jurul anilor 3.500-2.900 î.Hr., in Mesopotamia.
Tipuri de bere
O prima clasificare este : bere cu alcool si bere fara alcool.
Aroma, culoarea și textura berii sunt alte criterii de clasificare. Astfel,
Dupa culoare avem bere blonda, bere bruna , bere neagra.
Dupa aroma, in ultimii ani au aparut bere cu lamaie, sau arome de diverse fructe.
Dupa textura avem bere de inalta sau joasa frecventa ( berea Lager), de fermentatie indelungata sau bere de fermentatie scurta (berea Ale). Cea de fermentatie indelungata fermenteaza la temperaturi mai joase pe perioada mai indelungata.
Mai exista berea de grau, berea artizanala realizata in ateliere mai mici in cantitati mai mici dupa retete propii.

Cum se fabrica
Berea se obtine din drojdii cu fermentație superioara. Berea ca bautura alcoolica se obtine din produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa.

Este un produs hranitor pentru organism, si sanatos, fiind obtinut din aceste produse.

Dar atentie !! Nu beti bere cu alcool daca urmeaza sa va suiti la volan !! Daca urmeaza sa urcati la volan, beti bere fara alcool !
Cum se bea
Se bea rece, in pahare inalte sau halba, dar reci, atat paharul cat si berea.
Se bea cu amicii, familia, partenerii de discutii, afaceri.

Se bea vara pe terasa, terasa deschisa, la aer.
Se bea alaturi de alimente ca alune, covrigei, saratele.
Beneficii
Datorita ingredientelor naturale din care e obtinuta, berea e o bautura benefica organismului, sursa de proteine, fibre si vitamine de tip B rezultate din orz, grau si hameiul din care se fabrica.
E sursa de antioxidanti, iar drojdia din bere contine vitamine, minerale si aminoacizi esentiali organismului uman.
Intotdeauna e recomandat a consuma cu moderatie. Putina bere nu strica niciodata. Merge foarte bine vara la un gratar.
Vara e un produs si o varianta foarte buna de hidratare si racorire.
Berea e foarte apreciata in intreaga lume, si existe mii de producatori de bere. Doar in Romania in 1994 Romania avea circa 125 de berarii, in 2011 existau 20 de berarii.
Romania se alfa pe locul 6 in Europa la consumul de bere, cu un consum de 90L/om/an.
Imbuteliere
Tipul stravechi de imbuteliere era in butoaie de lemn.

In ultimii ani, s-a trecut la imbuteliere in recipiente metalice, sub presiune, pentru o mai mare siguranta pe partea de sanatate, microbiana.

Pentru consumul individual, berea se gaseste imbuteliata in sticle, peturi de aluminiu si chiar peturi de plastic.
Oricare din aceste metode de imbuteliere e la fel de ok, sanatos, si asigura prospetime produsului.
Exista si vateva evenimente dedicate berii. Cel mai mare e cel din Germania , Oktoberfest, care se tine in fiecare an, si participa mii de oameni pe perioada de cateva zile.
